Logo Logo

Persoonlijk duurzaam inzetbaarheidsgesprek

Kom in actie!

Wil je zelf werk maken van je eigen duurzame inzetbaarheid en fit blijven tot aan je pensioen? Wil je weten wat jij kunt doen en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken?
Dat kan op drie manieren. Je regelt dit zelf, los van je werkgever en is voor jou kosteloos als je bij een aangesloten metalektrobedrijf werkt. Scroll door en zie wat jij kunt doen!

Optie 1: kom in contact met een loopbaancoach van de vakbond

Ga in gesprek met een loopbaancoach van een van de vakbonden (FNV/CNV/De Unie/VHP2). Dit kan online of met een persoonlijk gesprek. Een gesprek is vrijblijvend en kosteloos.

Wist je dat je via de loopbaancoach een ontwikkelvoucher kunt aanvragen voor trainingen en opleidingen die jij graag wilt volgen?

Meer informatie? Klik dan op een van de vakbonden hieronder en meld je aan. Een loopbaancoach uit jouw regio neemt vrijblijvend contact met je op. Een lidmaatschap van de vakbond is niet nodig en dit verloopt buiten je werkgever.

Optie 2: maak werk van je eigen Duurzame Inzetbaarheid met een DI-coach (via de kantinesessie)

Voer een online gesprek met de DI-coach uit de kantinesessie (Anne-Marije Buckens, zij was de online adviseur bij de kantinesessie). Dit gesprek is voor jou kosteloos en wordt aangeboden door A+O Metalektro. Aanmelden kan t/m 31-05-2024. Vul het formulier* in en Anne-Marije neemt vrijblijvend contact met je op.

*Om je aan te melden hebben we het KVK-nummer van jouw bedrijf nodig. Dit nummer gebruiken we alleen om te checken of jouw bedrijf is aangesloten bij de Metalektro. We delen niets met jouw bedrijf. Weet je het KVK-nummer niet? Zoek deze hier op.

Optie 3: ga zelf het gesprek aan binnen je bedrijf

Ga in gesprek met bijvoorbeeld iemand van HR of je leidinggevende binnen je bedrijf.

Wist je dat A+O er is voor jouw ontwikkeling? We hebben trainingen die je kunt volgen, maar er zijn ook vergoedingen voor trainingen en opleidingen die je werkgever kan aanvragen om jouw ontwikkeling een boost te geven! Dit aanbod kan je via je werkgever aanvragen bij A+O.

Zelf een kijkje nemen? Kijk bij het aanbod van Fit tot je pensioen.

Duurzame inzetbaarheid (DI): wat is dat eigenlijk?

Bij DI gaan we uit van de 3 G’s: Gezond, Gelukkig en Gekwalificeerd. En dit werkt voor iedereen anders. Er komen persoonlijke vragen bij kijken, zoals:

 • Wat zijn mijn kwaliteiten en wat kan ik daarmee?
 • Weet ik hoe mijn werk de komende jaren verandert?
 • Wat kan ik nog meer doen tot aan mijn (pre)-pensioen? En hoe moet ik mezelf daarvoor ontwikkelen?
 • Wat kan ik doen om vitaal (aan het werk) te blijven?
 • Welke stappen kan ik nemen? Hoe maak ik een plan van aanpak?

Belangrijk om te weten 

Wil jij je aanmelden voor een online DI-gesprek met Anne-Marije Buckens (zij is eigenaar van het bureau 50 Company) aangeboden door A+O Metalektro? Houd dan rekening met de volgende punten: 

 • Je meldt je aan bij 50 Company voor het gesprek. De kosten voor dit gesprek worden betaald door A+O Metalektro. Je gegevens worden niet gedeeld met je werkgever.  
 • Natuurlijk kun je bij je werkgever melden dat je een gesprek hebt gepland of hebt gevoerd. Jullie kunnen dan samen kijken naar jouw vervolgstappen. Dit bepaal jij zelf. 
 • Je kunt je aanmelden gedurende de looptijd van het traject (tot 1 mei 2024) en zolang er voldoende budget beschikbaar is. A+O behandelt de aanmeldingen op volgorde van binnenkomst. 
 • Deelname aan een gesprek is voor jou kosteloos, maar niet vrijblijvend. Als je je korter dan 4 weken voor het gesprek afmeldt, moet A+O de kosten voor het gesprek gewoon betalen. Iemand anders kan dan mogelijk niet meer deelnemen. Wees je hiervan bewust! 
 • De gesprekken vinden binnen 6 maanden na aanmelding plaats. 
 • 50 Company neemt na aanmelding contact met je op voor een intake. 
 • 3 maanden na afloop van het programma ontvang je van A+O een evaluatiemail.  

Checklist voor jezelf 

Bij de optie DI-coach via A+O: 

 • Is er een ruimte met een computer of laptop op je werk waar privé het onlinegesprek kunt voeren? 
 • Is er een goed werkende internetverbinding? 

Vragen? 

Heb je vragen? Neem dan eerst contact op met HR binnen jouw bedrijf. Hij/zij kan dan wanneer nodig contact opnemen met de regiomanager van A+O.