Logo Logo

Duurzame inzetbaarheid (DI): wat is dat eigenlijk?

Bij DI gaan we uit van de 3 G’s: Gezond, Gelukkig en Gekwalificeerd. En dit werkt voor iedereen anders. Er komen persoonlijke vragen bij kijken, zoals:

  • Wat zijn mijn kwaliteiten en wat kan ik daarmee?
  • Weet ik hoe mijn werk de komende jaren verandert?
  • Wat kan ik nog meer doen tot aan mijn (pre)-pensioen? En hoe moet ik mezelf daarvoor ontwikkelen?
  • Wat kan ik doen om vitaal (aan het werk) te blijven?
  • Welke stappen kan ik nemen? Hoe maak ik een plan van aanpak?

Persoonlijk duurzaam inzetbaarheidsgesprek

Kom in actie!

Wil je zelf werk maken van je eigen duurzame inzetbaarheid en fit blijven tot aan je pensioen? Wil je weten wat jij kunt doen en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken?
Dat kan op twee manieren. Je regelt dit zelf, los van je werkgever en is voor jou kosteloos als je bij een aangesloten metalektrobedrijf werkt. Scroll door en zie wat jij kunt doen!

Optie 1: kom in contact met een loopbaancoach van de vakbond

Ga in gesprek met een loopbaancoach van een van de vakbonden (FNV/CNV/De Unie/VHP2). Dit kan online of met een persoonlijk gesprek. Een gesprek is vrijblijvend en kosteloos.

Wist je dat je via de loopbaancoach een ontwikkelvoucher kunt aanvragen voor trainingen en opleidingen die jij graag wilt volgen?

Meer informatie? Klik dan op een van de vakbonden hieronder en meld je aan. Een loopbaancoach uit jouw regio neemt vrijblijvend contact met je op. Een lidmaatschap van de vakbond is niet nodig en dit verloopt buiten je werkgever.

Optie 2: ga zelf het gesprek aan binnen je bedrijf

Ga in gesprek met bijvoorbeeld iemand van HR of je leidinggevende binnen je bedrijf.

Wist je dat A+O er is voor jouw ontwikkeling? We hebben trainingen die je kunt volgen, maar er zijn ook vergoedingen voor trainingen en opleidingen die je werkgever kan aanvragen om jouw ontwikkeling een boost te geven! Dit aanbod kan je via je werkgever aanvragen bij A+O.

Zelf een kijkje nemen? Kijk bij het aanbod van Fit tot je pensioen.