Aanmelden lorem ipsum

Sluiten
Logo

Samen werken aan de toekomst van je collega’s!

Doe de FutureFit-test

Van alles te doen tot je pensioen

Net als jij vind ik het belangrijk dat je collega’s lekker in hun vel zitten. Op werkvlak en ook privé. Dat ze happy zijn met wat ze doen én dat ze zich blijven ontwikkelen: ze moeten tenslotte nog heel wat jaartjes mee!

Daarom bied ik jou en je collega’s diverse tools aan op het gebied van ontwikkeling, werk en loopbaan. Volledig afgestemd op jouw interesses en die van je collega’s. Samen met jou en A+O zorgen wij dat jouw collega’s klaar zijn voor de toekomst. Let’s go

Bekijk het aanbod

Maatwerkregeling Duurzame
Inzetbaarheid & Eerder Uittreden

Als mensen doen waar ze blij van worden, houden ze hun werk veel beter en langer vol. En dat is wel zo’n beetje wat centraal staat in de maatwerkregeling MDIEU waar jij en je collega’s recht op hebben. MDIEU staat voor Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid & Eerder Uittreden. Dit is onderdeel van het Pensioenakkoord (2019) waarin is afgesproken dat zoveel mogelijk mensen straks gezond werkend hun pensioen kunnen bereiken door te investeren in duurzame inzetbaarheid. Deze slag moet plaatsvinden op de werkvloer en in de bedrijfscultuur zelf. En daar ligt een hele mooie taak voor jou als HR manager.

Bekijk het aanbod

Speciaal voor jou!

Wil jij leren hoe je als leidinggevende een belangrijke verbindende rol kan spelen bij onderlinge samenwerking binnen en tussen afdelingen? Volg dan de training ‘Futureproof leidinggeven: versterk de dialoog’.

Persoonlijke inzetbaarheidsscan plus
Door MDIEU-subsidie is het mogelijk om extra infographics en analyses te ontvangen over de uitgevoerde persoonlijke inzetbaarheidsscan. A+O biedt bedrijven die meedoen aan de persoonlijke inzetbaarheidscan kosteloos de mogelijkheid om deze uitgebreide analyses in te zetten.

Duurzame inzetbaarheid: aan de slag!
Om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid in jouw organisatie hebben we een toolbox met handzame downloads:

De toolbox bestaat uit:
1. Een whitepaper Aan de slag met Duurzame Inzetbaarheid: een gids vol praktische adviezen, tips en best practices.
2. Een stappenplan Duurzame Inzetbaarheid: kom tot een concreet plan van aanpak door de stappen in dit document te doorlopen.
3. Een format competentiematrix met handleiding: aan de hand van de handleiding en het format kun je in een oogopslag zien welke competenties in je organisatie al aanwezig zijn. En welke nog ontwikkeld kunnen worden.
4. Een gespreksleidraad: een voorbeeld van een kant-en-klare gespreksleidraad, ontwikkeld en gebruikt door een bij A+O aangesloten organisatie.

Roosters en diensten slimmer organiseren
De Raad van Overleg Metalektro heeft toolboxen laten ontwikkelen om roosters en diensten slimmer te organiseren. Deze vind je hier.

Fit met oZone!

Maakt jouw bedrijf al gebruik van oZone? Op dit online kennis- en deelplatform, ontwikkeld voor en door technische bedrijven, kunnen jij en je medewerkers terecht voor allerlei leermodules. Niet alleen over technische onderwerpen, maar ook over verschillende thema’s rondom duurzame inzetbaarheid. Zo vind je er de modules ‘Thuis sporten en bewegen’ en ‘Ergonomisch thuiswerken’. De bibliotheek wordt komende maanden steeds verder aangevuld met nieuwe modules. Neem vooral een kijkje en vergeet niet je collega’s te tippen over oZone! Een account is kosteloos. Klik rechtsboven op de website op inloggen, log in of maak een account aan. Zoek daarna op ‘duurzame inzetbaarheid’ in de bibliotheek. Meer weten over wat oZone voor jouw bedrijf kan betekenen?

Kijk dan op de website van oZone

Bezoek onze theatershow

Is duurzame inzetbaarheid een thema waarmee jouw bedrijf aan de slag wil gaan? Of zijn jullie hier al mee bezig, maar kun je toch wat tips en handvatten gebruiken? Kom dan naar een van onze Fit tot je pensioen-theatershows en laat je inspireren! De theatershow is een spektakel met herkenbare scènes en veel interactie. Op deze manier krijg je als HR-manager en leidinggevende volop inspiratie en tips om duurzame inzetbaarheid binnen jouw bedrijf op de agenda te zetten. Na afloop van de show krijg je ook een mooie toolbox mee, vol handige gereedschappen om duurzame inzetbaarheid een impuls te geven in je organisatie.

Schrijf je nu in!

Lekker op de hoogte

Gezonde, blije medewerkers zijn een enorme aanwinst voor je organisatie. Dus wil je je mensen helpen om in beweging te blijven. Zowel privé als in hun loopbaan. De MDIEU-regeling geeft HR-managers handvatten om dat voor elkaar te krijgen. A+O laat je die handvatten ervaren. Bijvoorbeeld met kantine-sessies: een entertainende show voor jouw collega’s tijdens de lunch.

Weten wanneer er zo’n kantinesessie in jou buurt komt?

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

De nieuwsbrieven over de MDIEU-regeling worden verstuurd vanuit A+O Metalektro. Lees in de privacy statement hoe A+O met jouw gegevens omgaat.